Jdi na obsah Jdi na menu
 


John Flanagan - Hraničářův učeň: Rozvaliny Gorlanu

9. 1. 2011

rozvaliny-gorlanu.jpg

První díl o mladém hraničáři Willovi od austraulského spisovatele Johna Flanagana pojednává o tom, jak se mladý Will stává učněm hraničáře Halta. Hraničářů se všichni bojí a to proto, že jsou to záhadní lidé, o kterých se toho moc neví. Tohle si zpočátku myslí i Will, než zjištuje, že to jsou kecy a že hraničáři jsou fajn. Will trénuje své schopnosti coby hraničáře a dostátá se na sněm hraničářů. Cestou potkají s Haltem Haltova bývalého učně Gilana. Společně prožijí dobrodružství na pláních, kde se snaží uštvat a zabít dvě poslední Kalkary. Potvory, které jsou něco mezi obrovskými opicemi a mohutnýma medvědama. Nakonec to dopadne dobře.
Kniha je poutavě napsaná a má rychlý spád. Já, jako milovník fantasy, touhle knihou, resp. ságou úplně žiju. V knize se pořád něco děje, což je dobře, ale nejlepší na tom je, že se u toho člověk i nasměje. I ty nejvážnější bitvy, nejnapínavější okamžiky, jsou podány tak, že se prostě musíte smát. Opravdu znám jen málo knih, které jsou takhle napínavé a vtipné zároveň. A ještě menší množství z nich je v žánru fantasy. Takže, pokud máte rádi fantasy, rozhodně doporučuju. :) Neváhejte a přečtěte si to. Věřím, že se vám to bude líbit. A já slibuju, že sem postupně přidám všechny díly. Zatím jsou do češtiny přeložené čtyři a na konci prázdnin by měl být pátý.
 
Edit: Dílů už je devět. :D
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

12!!!

(andy, 16. 6. 2013 11:55)

Mimochodem, dílů už je dvanáct, ale to je jedno!
Hlavně že píše, že sem bude postupně přidávat další díly!!! Kde jsou??? Jsem asi slepá!!!

AnnElfwind

(portae.estranky.cz, 16. 6. 2013 12:57)

O dvanácté knize teda zatím nic nevím. Pokud bude, tím líp. Pokud ne, vždycky je tu ještě sága Bratrstvo.
Další knihy tu zatím nejsou, protože jsem líná to napsat. Pořád to mám v plánu a ne a ne se k tomu dokopat! A všechny sem asi ani psát nebudu. Co určitě v (asi) dohledné době napíšu, je díl desátý - což je Císař Nihon-Džinu, což je moje nejoblíbenější.

10!!!

(neřeknu :), 9. 5. 2011 23:31)

Dílů už je deset. :D

AnnElfwind

(portae.estranky.cz, 10. 5. 2011 11:33)

Bylo to psané v době, kdy jich ještě deset nebylo a nechce se mi to opravovat. A navíc je to fuk. Hlavní je obsah jedničky a ne aktuální počet dílů.