Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mary Higgins Clarková - Krása přináší smrt

9. 1. 2011

krasa-prinasi-smrt.jpg

Tato kniha se odehrává v detektivním prostředí a zároveň v soudním. Hlavní hrdinkou je Kerry McGrathová, která po nehodě své dcery vidí, když dceru vodí na kontroly k plastickému chirurgovi Charlesovi Smithovi, dvě rozdílné ženy, které ale vypadají naprosto stejně. Kerry si to srovná s deset let starým případem zabité dívky, nesoucím název Růže pro mrtvou.
Kerry začíná pátrat a odhaluje, že do vězení byl poslán nevinný muž a že ani doktor Smith, jenž se jeví jako potenciální vrah není ten, kdo Suzannu Reardonovou zabil. Ale kdo to tedy je? Je to snad bohatý Jimmy Weeks, který je souzen ohledně nějákých nekalostí s penězi a jenž byl přítelem Suzanny? A to i přes to, že byla ženatá se Skipem Reardone, který byl obviněn z její vraždy a je ve vězení a který je zamilovaný do Beth, o které se dlouho neví, protože je to dvousečná zbraň.
A nebo je to snad Jason Arnott? Znalec umění a samouk v hudbě? Jason Arnott je zloděj, který vykrádá domy přátel poté, co si je prohlédne na nějákém večírku. Shodou okolností byl v domě Suzanny v době vraždy. Ale byl to on, kdo je za její smrt zodpovědný? A nebo říká pravdu, když tvrdí, že ji nezabil? A jakou roli hraje podivný rámeček s fotkou a dva vzácné starožitné šperky?
A kdo nakonec zabil Charlese Smitha, když se rozhodl přiznat k tomu, že u soudu lhal? Kdo nechce, aby se zjistilo, že má ve smrti Suzanny prsty? Přečtěte si knihu a uvidíte sami...
Nebudu prozrazovat, kdo je vrah, ale povím vám, že budete naprosto překvapeni, protože takový obrat čekat nebudete. Až do poslední chvíle není jasné, kdo je vrah a ani není jasné, kdo ke komu patří, je to zvláštn, ale tato kniha vás prostě donutí, abyste ji dočetli. Mno, ale volba, jestli se do toho pustíte, je samozřejmě na vás. :)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář