Jdi na obsah Jdi na menu
 


Robert Asprin - Mýtus pokračuje, aneb Skeeve vrací úder

9. 1. 2011

mytus-pokracuje--aneb-skeeve-vraci-uder.jpg

Tak jo, sice nemáme čtvrtý díl, ale já jsem se již smýřila s tím, že si ho prostě nepřečtu. A proto je tu díl pátý. V tomto díle se Král Rodrik z Posiltského království rozhodne, že si vezme dovolenou a donutí Skeeva, aby ho zastoupil, jenomže se ukáže, že se Rodrik prostě jenom nechce oženit s královnou Bolehlavou z Bezvýchodného království. A aby to bylo ještě horší, Aazh je lstí přinucen vrátit se na svou rodnou dimenzi - Perv. A tak je chudák Skeeve na vše sám.
A pokud si myslíte, že horší touž být nemůže, jstena omylu. Ještě je tu Mafie, která pase po armádě Velkého Jula a po samotném čaroději Skeevovi. Král se ale naštěstí najde, nicméně, problém je Mafie. A tak jim Skeeve nabídne přístup na Bazar na Paklu.
A to by nebyla Mafie, aby nerozjela nějáký špinavý kšeft. A tak začnou nabízet dablům pojištění. Ti to zprvu přijímají, protože jaksi nemají jinou možnsot, ale nakonec požádají o pomoc Skeeva a ten, již i s Aazhem (Kterýmu se povedlo vrátit), Tanandou, Kulíkem, Gusem a drakem Glípem, se pouští do díla. Sabotují krámky a dablové by nebyli dablové, aby se nepoučili. A nakonec se začnou sabotovat sami, protože jim z toho od mafie, u které se předtím pojistili, prší prachy.
Nakonec se mafie dá na sázení a zkrachuje i tam. A dopadne to tak, že Skeeve pracuje na dvou frontách. Jak pro dably, tak pro Mafii a jelikož se rozhodl opustit Posiltské království, kde se vše vyřešilo, nadobro, usazuje se na Pakle na Bazaru.
A pak je tu další malý oříšek, Aazh si myslí, že ho již Skeeve nepotřebuje, ale nakonec se rozhodne s ním zůstat. Ale už ne jako jeho učitel, nýbrž jako jeho partner. A pak tam jsou tajemné zadní dveře v jejich domě, které vedou do nějáké mezidimenze. A co se za nimi skrývá? Tak to bude patrně v dalším díle, takže si budete muset počkat. xD
Ale rozhodně váám doporučuju si to přečíst, protože se u toho krásně pobavíte. :)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář