Jdi na obsah Jdi na menu
 


Simon R. Green - Východ modrého měsíce

9. 1. 2011

vychod-modreho-mesice.jpg

Druhorozený princ Rupert je vyslán skolit draka a vydává se skrz neprostupný a temný les na výpravu, o které každý z Lesního království předpokládá, že na ní zemře. Ale to by nebyl princ Rupert. Nejenže přežije cestu temným lesem, ale dokonce najde i svého draka. A spolu s ním pěkně zvláštní princeznu. A drak sám taky není zrovna tím klasickým drakem, který unáší princezny. Jeho vášní není obrovský poklad. Teda, je, ale pod pojmem poklad si tady musíte představit obrovitánskou sbírku motýlů. A princezna Julie? Byla zasnoubená s princem, kterého ani nezná a utekla. Byla proto poslána právě k drakovi.
Tihle tři se společně vrací do Lesního království. Spolu s nimi je tu ještě jednorožec, který Rupertovi slouží místo oře a mnohdy mívá sarkastické poznámky na Rupertovu, či Juliinu osobu. Cestou zpět temným lesem jsou ovšem napadeni početnou skupinou démonů a proto Rupert podnikne honbu za duhou, jen proto, aby mohl své přátele zachránit. Duha mu dá meč a díky němu jsou démoni zažehnaní.
Rupertův návrat na hrad učiní nemalý rozruch. A obvzláště, když s sebou přivede živého draka, místo, aby přinesl jeho poklad. Jakožto druhorozenému mu ale osud nepřeje a Rupert je znovu poslán do nebezpečí. Tentokrát, aby přivedl Velemága, protože temný les se roztahuje, démoni se šikují do armády a Modrý měsíc vychází. A tak se Rupert s Protektorem a hrstkou vojíků znovu vydává do temného lesa.
Ovšem, než se tam dostanou, zastaví se v Měděnici, což je čirou náhodou místo, kde vyrůstal Protektor. Narazí tam na ohromného červa, který všechny obyvatele nalákal do důlní šachty a tam strávil. Rupertovi a Protektorovi se ovšem podaří červa zabít a cesta pokračuje.
Dorazí k věži Velemága, který ovšem není přesně tím, co očekávali, ale prachobyčejným opilcem. Nakonec se ale rozhodne, že se s nimi vrátí na lesní hrad. A tak vyvolá teleportační zaklínadlo, jenže je překaženo a výprava se na hrad vrací až "za pět minut dvanáct"
A co se mezitím dělo an rhadě? Například to, že Julie a Majordomus znovu nalezli Jižní křídlo, které bylo dvaatřicet let ztracené. Také se zjistilo, že se ztratil meč zvaný Kurtana (Meč útlaku, který jednomu dovoluje ovládat ostatní) a byla potlačena vzpoura, která původně měla za účel dosadit na trůn místo krále Jana jeho syna Haralda, ale to se jim nepovedlo, neboť to byl právě Harald, která byl hlavním aktérem v jejím potlačení.
Když se Rupert vrátí, nakonec to dopadne tak, že se sešikuje poslední armáda lesního království a pokusí se démony zničit. Mají jim v tom pomoci Pekelné nástroje (Meče s obrovskou mocí, které jsou údajně živé a které žízní po krvi) a Velemágova kouzla. Ovšem celé to krachne, když je Velemágova kouzla zradí. A to proto, že jim někdo poslal otrávené víno.
Poslední nadějí je, aby je drak donesl na místo, kde se nachází Kníže démonů. A tak Rupert (který přišel o oko), Julie, Král Jan, který jediný má ještě Pekelný nástroj (Horolam) a králův astrolog, který tak trochu ovládá magii a který ví, kde hledat démonického knížete vyrážejí.
Dorazí na paseku, kde se ukáže, že Astrolog je ten zrádce, kterého všichni hledali. Vypadá to, že je po všem, ale nakonec je zachrání právě Rupertův duhový meč. Kníže démonů je zahnán a Modrý měsíc je zase stříbrný. Nakonec Rupert, Julie, jednorožec a drak opouští království a jdou hledat nějáké další dobrodružství...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář