Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thomas Brezina - Dotek anděla

9. 1. 2011

dotek-andela.jpg

Populární zpěvák Matt M má mít koncert na Trafalgar Square a potom párty v hotelu, který na náměstí je. A v hotelu pracuje nevlastní teta patnáctileté Amy, která Matta naprosto a bezvýhradně zbožňuje. Teta amy dovolí jít do hotelu, protože tam Matt bude a Amy chce jeho autogram.
Matt má ale toho dne ráno interview s reportérkou Louisou Nisonovou a ta zavede řeč na téma jisné Naomi. Matt se rozčílí a celý den je napružený. A poslední kapka přeteče, když v hotelovém pokoji na Trafalgar Square narazí na svého manažera Roberta Daltona, kterého viní z toho, že Louisa věděla o Naomi. A Matt začne být nepříčetný.
Když osoba, kterou Amy nadevše zbožňuje vtrhne do místnosti, kde Amy leští sklenice, celá šílená, Amy se nejprve lekne. Potom ale Mattovi vyčte, že ji zklamal. Nato se ten sebere a vyběhne z hotelu zadním vchodem, kde čeká jeho auto.
Amy uteče domů a potom se v televizi dozví, že měl Matt nehodu. Následující noci se u její postele oběví anděl s černými křídli. Tím andělem je Matt.
Amy zjistí, že je jediný člověk, který anděla Matta může vidět. A smíří se i s tím, že je jediná, kdo mu může pomoci. Aby se Matt probudil z komatu, musí mu zbělet křídla, jenže je to zapeklitý oříšek.
Navíc v Amyině škole se má pořádat ples. A ještě k tomu jim ředitel určil, že mají odpracovat deset hodin dobročinných prací. Amy se rozhodne, že bude s Tanjou navštěvovat dívku, která nemluví. Nikdo neví proč. Amy se tam něco zdá divné, takže když už Matt začíná být zoufalý a myslí si, že mu křídla nezbělejí v termínu, pošle ho Amy tam.
Předtím se na ni ještě ovšem sesipou reportéři, takže jim utíká. Ovšem nakonec jí Matt poradí, ať si domluví interview s Louisou Nisonovou a že u toho má být taky jeho manažer Robert Dalton. Stane se a s Mattovou pomocí vypráví Amy příběh o tom, co se vlastně v hotelu na Trafalgar Square seběhlo, že Matt vyrazil za Naomi, ale že měl nehodu.
Amy se pak za naomi vydává. Společně s Louisou a Robertem Daltonem. A samozřejmě Mattem, který je jako anděl doprovází. Povede se jim ji zachránit před krutým člověkem, u kterého žije. A díky tomu Mattovi zbělají další pera na křídlech, ale stále to není dost.
Amy je donucena se na chvíli uklidit z Londýna do Skotska, aby jí dali pokoj fotografové, ale ještě poradí Mattovi tu věc s tou němou dívkou. Matt se tedy vydává to Jacquellinina domu a snaží se zjistit, proč nemluví. Zjistí, že má hrůzu z pokoje, ve kterém se žehlí. A snaží se zjistit proč.
Nakonec se mu s ní povede navázat kontakt ve snách a řekne jí, aby nakreslila, co se jí stalo. Jacquelline to udělá a vyjde na světlo, že ji sexuálně obtěžoval její otec. Jacquellin a její maminka od něj tedy odejdou. Odveze je sanitka a první slovo, které Jacquellin pronese je Maminko.
Nicméně ani to nestačí. A zdá se, že Matta nakonec návrat mezi živé nečeká. Na řadu přichází ples v Amyině škole. Když dívka na ples odchází, zanechá na klavíru lístek se zprávou, že by si s Mattem chtěla zatancovat. A proč tu zprávu nechá zrovna na klavíru? Protože tam jednou spolu zpívali. Tedy, Matt zpíval a Amy hrála.
Sejdou se tedy na plese a v prázdné učebně hudebky se jim splní to, co chtěli. Mohou se jeden druhého dotknout. Matt ji políbí, jenže pak kouzlo okamžiku pomine a Matt zmizí. Amy tedy jde zpět na ples, ale je smutná. A dává svoje emoce najevo tancem.
Matt se vrátí nad oceán, kam ho brali jeho rodiče, když byl malý. Tedy, jeho adoptivní rodiče, protože jeho pravou matkou je právě ta Naomi. A tam jim nakonec odpustí. Celý příběh končí tak, že Amy volá Tanja, aby si pustila televizi. Když to udělá, dozví se, že Matt se probral z komatu a že zpívá o andělovi jménem Amy.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

No, nevím no..

(Pajka, 7. 11. 2011 18:29)

Myslím si, že je to moc dlouhé.. A v tom referátu bych to měla na hodně minut..! Ale jinak pěkný ;)