Jdi na obsah Jdi na menu
 


William Shakespeare - Hamlet

9. 1. 2011

hamlet.jpg

Hamlet, princ dánský pojednává o dánském přinci Hamletovi. (Taky jak jinak... xD) Hamlet je zamilován do Ofélie, ale není mu přáno. Hamletův otec je zabit a zabije ho jistý Claudius, který si pak vezme Hamletovu matku. Hamletovi se zjeví duch jeho otce a prozradí mu, kdo ho zabil. Hamlet se pouští do intrik, ale připlete se do toho Polonius a Oféliin bratr. Oféliin bratr a Hamlet spolu bojují poté, co umře Ofélie a její bratr má jedovatý meč. Ten meč je oba něják poškrábe a nakonec oba umřou. Ale ještě nejdřív zemře Hamletova matka, která se napila otráveného pití.
No, můj názor je, že dříve jsem Shakespeara vůbec nemusela, ale výsledně se mi to strašně líbí. Je to tím, že ještě předtím jsem četla Vraždy podle Shakespeara a ty mě navnadily. Hamleta jsem četla úplně jako prvního, i když jsem už z dřívějška znala Sen noci svatojánské a Romea a Julii. Hamlet mě úplně nadchl. Vím, že to má být tragédie, ale popravdě, hodně jsem se u toho nasmála. Ty Poloniovy kecy byly k nezaplacení. Každopádně, i když jste zatím Shakespearovi nepřišli na chuť, zkuste to, litovat myslím nebudete. Je pravda, že někomu se verše můžou číst třeba ne zrovna dobře, ale zvyknete si. :)
A pokud nevíte, jak tomu Shakespearovi přijít na chuť, zkuste si nejdřív přečíst knihu Vraždy podle Shakespeara. To vás navnadí a pak si budete chtít přečíst, co že to ten Shakespeare vlastně psal. Nebudete litovat, věřte mi, vím to z vlastní zkušenosti. :)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

;)

(Pepi, 28. 1. 2011 20:49)

Aaaa HAmlet.... mňam :D