Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blbost lidí nezní mezí

19. 10. 2010

3.jpg

Ten název není tak úplně ten pravý, ale něják mi docházejí nápady na to, jak články pojmenovat, tak si z toho nedělejte hlavu, protože se to nevztahuje na všechny. Jde zase o slavné kopírování. Já vím, už s tím zase otravuju, ale zvykejte si. Ještě s tím totiž dlouho otravovat budu, neboť mě to serčí.
Tak začneme.
Na začátek chci zmínit, že tento článek vzniká na základě toho, že jsem si na
http://krutomluv.blog.cz přečetla nějáké reporty, které drahému Kruťasovi chodí. (Některé z nich dává na blog, abychom se mohli pobavit nad lidskou pitomostí, což je ostatně předmětem tohoto článku.)
Když si tam některé věci přečtete, dojdete k názoru, že někteří lidé jsou fakt tupí. Protože tam jsou také články, které nabádají, jak se chovat na blog.cz
Když si tohle přečtete a pak až ty reporty, dojde vám, že někteří lidé jsou ignoranti.
To je prostě tak, nějáká slečna (Ale chlapec to může být taky) si někde z nějákých stránek něco zkopíruje a pak to od ní okopíruje druhá slečna. (Chlapec) První na to přijde a nahlásí to Kruťasovi a co se stane? Většinou se toho moc nestane, protože slečny to třeba smažou, ale vzápětí je to tam znova... Proto bych tady docela zpřísnila pravidla... A to tak, že takovým lidem smazat blog. Ano, možná to zní krutě, ale krást se nemá. Neříkám, že si nemůžete čas od času zkopírovat do článku obrázek jako ilustraci nebo doplnění, ale zkopírovat miliardy photoshootů nějáké Hany Beth, nebo koho. Hlavní věc, proti které se tu snažím bojovat, je ale krádež textů. Dobře, pokud máte blog zaměřený třeba na filmy, jako třeba mé SB http://alex-film.blog.cz dobře, zkopírujte si nějáký ten životopis, ale zase na druhou stranu, je třeba pěkné, když ho například trošku zestručníte a napíšete vlastními slovy. Což si myslím, že právě Alex dělá. Protože životipisy, které tam má, jsou krásně přehledné, stručné, ale zároveň obsahují ty důležité informace.
 
Ale zpět k tomu, co se mi strášně nelíbí - A to je právě to tupé kopírování originálních článků, jako jsou názory, povídky a podobné. Nebo třeba i odborné články, když vznikly na základě schrastění třeba spousty informací, které autor sám vyhledal a spracoval do přijatelné podoby. Na takových odborných článcích může totiž člověk pracovat i několik dní. A proto, právě proto není pěkné, když vám takový článek někdo na závěr šlohne.
Závěrem:
Závěrem bych chtěla všem bloggerům doporučit, aby nekradli texty někoho jiného a jenom je citovali a doplnili třeba svým názorem. Bude to solidárnější k těm, co článek napsali. Poukážete na to, že ten člověk má pěkné články a zároveˇˇn se k tomu něják vyjádříte. Doplnění obrázkem je pěkné, ale článek, kde jsou jen obrázky bez textu může být mnohdy dosti nudný a pozornost čtenáře moc dlouho neudrží. Ale prostý text může být nudný stejně tak, takže abyste zaujali, je krásné zkombinovat obé dohromady v tom pravém poměru. :)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář