Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fantasy

7.jpg

 

Fantasy. Co to je? Zaprvé je to označení knih tohoto žánru. A filmů. Za druhé to je označení pro draky, elfy, kouzla a jim pdobné, prostě pro nadpřirozené bytosti. Co mě ale docela sere, je fakt, že hodně lidí plete dohromady fantasy a sci-fi. A sere mě to proto, že je to něco naprosto odlišného. Fantasy, jak jsem řekla, jsou draci a kouzla a jiné světy, taktéž prodchnuté kouzly. Naopak sci-fi se týká spíše vesmírů a supertechnologických hraček. Například, cestování vesmírem, hyperprostorem... Takový tipický sci-fi by byla Hvězdná brána. Ano, můžou se tam vyskytnout některé prvky fantasy, to nepopírám, ale myslím, že u Hvězdné brány toto nehrozí. Hvězdná brána je čisté sci-fi. A, to musím říct, jedno z těch, co jsou opravdu dobré.

Takže prosím, nepleťte si fantasy a sci-fi. Je to naprosto něco jiného. Zatímco ve fantasy budete lítat na drakovi, ve sci-fi to bude vesmírná loď. Já osobně fantasy naprosto miluju. A nejlepší je, když máte fantasy knihu, která je prodchnutá humorem. To je potom nejlepší. Pokud nějákou takovou hledáte, doporučuju Hraničářova učně, Ságu Mýtus a nebo Trilogii Rai-Kirah, žel, pouze první díl. Ty druhé dva již nejsou tak dobré. Ale přečíst se dají, to zase ano, ale už se u nich člověk tak nenasměje. Trochu ano, ale jak říkám, né tolik, jako když čte ten první...

A tak mě napadá, nechcete mi nějákou dobrou fantasy knihu doporučit? Určitě bych to uvítala, protože už z těch detektivek (Perry Mason) docela magořím. A co jenom z detektivek, já magořím hlavně ze čtení toho yaoi. Ty yaoi povídky budou jednou moja smrt. Ale já jsem se na to už psychycky připravila. Protože tyhle povídky prostě zbožňuju. Jo, jsem divná, ale já už jiná nebudu. Zvykejte si, buďte tak laskaví. Díky moc. A toto je ode mne k tomuto tématu vše. Alespoň prozatím. Mějte se a smějte se a já jdu přemýšlet, co ještě bych vám mohla napsat. Něják mi to totiž není známo. Doufám, že mě něco napadne.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář