Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halloween

2.pngHaloween... Svátek, který naprosto neslavím. Jo, líbí se mi ten nápad všech těch nadpřirozených věcí, které tak něják záhadně na tento svátek (americký) povstávají, ale to je asi tak všechno. Tento svátek neslavím a ani jsem nikdy neslavila. Ani jeho českou obdobu, dušičky. Oboje jde mimo mě. Ale nadpřirozeno mám ráda. Potíž je v tom, že halloween je spíše o čarodějnicích, kdežto já mám raději draky a podobnou havěť.
Čarodějnice si můžete narvat někam. Dejte mi draka a bude nejšťastnější. Prostě, tento svátek není nic pro mě. Ano, v Americe na Halloweena chodí děti převlečené za kdo ví co po domech a žebrají sladkosti. A pro mě za mě, ať si s tím v té Americe klidně pokračují. Ale ať to necpou sem do české republiky, protože to sem nepatří. Stejně i Valentýn, další blbý americký svátek. Jo, Valentýn sem sice nepatří, do tohoto článku, ale to je fuk. Je to jenom další přejatý svátek, který taky neslavím.
Ani jeden z těchto svátků bych nezaregistrovala, kdyby mě na něj někdo, v tomto případě blog.cz, neupozornil. A proto říkám, nechte americký svátky americe a netahejte je tam, kam nepatří. To, že si amerika o sobě myslí kdo ví co a snaží se celýmu světu vnutit Santa Clause, ještě neznamená, že jí to musíme zbaštit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář