Jdi na obsah Jdi na menu
 


Harry Potter

20. 6. 2011

6a2c865479_56177619_o2.jpg   Předně, ne, tento názor nebude na Bleach. xD I když to taky není špatný nápad. Ale to si nechám na jindy, až to zase budu sledovat. Ne, tento názor je na Harryho Pottera. Jo, éra jeho největšího rozkvětu už je dávno pryč, ale to nevadí. xD Aspoň nikdo nebude remcat, že na něho budu nadávat. xD 
   Protože přesně to mám v plánu dělat.

   Patřím ještě do generace, která na tom vyrůstala. První díl jsem četla, když jsem byla v první třídě. Na základce samozřejmě. Nebo něják tak. neřeším. Prostě se mi to nechce zjišťovat přesně, ale vyrůstala jsem na tom. Do určité doby to byla moje nejoblíbenější kniha, ale od určité doby, myslím, že mi bylo třináct, nebo tak něják, jsem do toho začala šťourat a hledala chyby.
   Neříkám, že jsem jich našla moc a že byly něják velký, ale nesrovnalosti tam jsou. Naznala jsem, že mi ty nesrovnalosti vadí a i když jsem dočetla i poslední sedmý díl, tak se přiznám, že tehdy už se mi to moc nelíbilo. Navíc to má přeslazený konec... Mnohem lepší by bylo, kdyby Harryho na konci zabili, neříkám, že by Voldy musel vyhrát, ale místo Harryho bych nechala naživu Snapea. *Proč vždycky musí zařvat její oblíbený postavy?!*
   A pak to začlo. Co? No, nástup na gympl a objevení Hraničářova učně. Série knih, na kterou nedám dopustit. A taky jsem objevila yaoi a tak něják se mi do HP nehodí, takže HP šel stranou a začala jsem párovat postavy z knih HU a pak Trilogie Rai-Kirah. Prostě z knih, kde jsou hlavní hrdinové dva sexy chlapi. xD 
   Prostě HP není můj šálek čaje. A nelíbí se mi představa, že bych k čarování potřebovala hůlku... Proč bych prostě nemohla čarovat bez ní? Já myslím, že by to klidně šlo. Protože ve většině ostatních knih, pokud mágové (všimněte si - mágové, ne čarodějové!) něco mají, tak je to dlouhá hůl. Čarodějové nemusí mít nic. Pro lidi, kteří nějáký nástroj používají v knihách nacházím častěji označení právě mágové, než cokoli jinýho.
   A navíc mám ráda spíš takovou tu akčnější magii, vrhání blesků a podobné věci. A pokud má být magie propojena s reálným světem, tak tak něják ne tak, jak je to v HP. Myslím, že v knihách od S. R. Greena je reálno s nadpřirozenem propojeno mnohem lépe. A takovým tím stylem, že reálno a moderní technologie ten příběh neruší. Ale v HP to tam docela ruší mi přijde. Jo, ne všechno, ale ruší.

   A to je asi tak vše. Prostě HP nepatří mezi mé oblíbence, i když kdysi tomu tak bylo. Dnes nedám dopustit na HU, Trilogii Rai-Kirah a Trilogii Noční běžci. :)

   A co vy? Jaký máte vztah k HP? Pokud vůbec nfějáký? Máte radši film, nebo knihu? Kdo je vaše oblíbená postava? Kterou nesnášíte? Líbilo se vám, jak skončil sedmý díl? *zahlcuje otázkama*

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.....

(Nancy, 14. 7. 2011 1:00)

myslim ze ked sa v tebe prestanu burit hormony tak znova budes vediet HP ocenit, uz len kvoli nostalgii a tiez kvoli krase toho pribehu. Nehovorim ze je to dokonale, ale urcite je to jedna z mala kniznych serii ktora si svoju slavu zasluzi.

AnnElfwind

(portae.estranky.cz, 16. 7. 2011 15:52)

Knížky to kvalitní jsou, to jsem myslím ani nikdy nepopřela. To, že se k tomu v budoucnu někdy vrátím také vylučovat nebudu, ale to, že nemám ráda samotnou postavu Harryho Pottera se asi nezmění... Jinak ti ale každopádně děkuju za upřímný komentář. ;)

HP

(JeyJey, 21. 6. 2011 1:30)

Ahoj! Díky za tvůj názor :) No já sem totiž HP úplně hrozně žrala, protože jsem na tom taky vyrůstala a taky to byla knížka, co mě nějak naučila číst (když to tak blbě řeknu :D). Jinak ta sedmička mě taky totálně zklamala, vůbec to nějak nedávalo smysl a přijde mi, že si s tím mohla vyhrát daleko víc. a ještě nechápu proč má ta knížka 700 stránek a z toho 500 popisuje putování anglickou přírodou. Prostě divný no, ale pořád tam náká ta melancholie je, takže HP prostě ve mě vždycky asi už nějak bude napořád :) Oblíbená postava je Snape a Sirius, paradoxně se nesnáší že, a nesnáším Harryho, jako ve filmu myslím, protože DR hraje tak šíleně toporně a nedokáže projevit žádný emoce, no prostě hrůza. A v knize nemám ráda Ginny, ta její charakteristika je taková hrozně plochá.
Jinak ještě jednou dík, že ses vyjádřila k HP, ikdyž tě očividně teď zajímají jiné věci :)

AnnElfwind

(portae.estranky.cz, 21. 6. 2011 11:46)

Nemáš zač. :)
Siriuse jsem měla taky ráda. Dokud jsem neviděla, co s ním provedli ve filmu... Myslím, že jeho postavu úplně zprasili... A myslím si, že Snape je jediný, kdo ve filmu vypadá tak něják tak, jak by měl.
Harryho nesnáším ani v knize. Tak něják jsem až do konce sedmičky doufala, že by mohl nakonci zařvat. Ale je pravda, že ve filmu je takovej hodně topornej.
Ginny mi zas až tak nevadí... Harryho jsem nesnášela víc. xD
Jo, je pravda, že mám radši jiný věci, než HP, ale vzhledem k tomu, že jsem na tomhle vyrůstala... Prakticky celou základku. Sedmičku jsem přečetla někdy vo prázdninách mezi základkou a gymplem. xD Kterým mě teď provází Hraničářův učeň. :)