Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lidi jsou blázni

19. 10. 2010

dante______by_neverending_dreams.png

A co že je to za blbou frázi v tom nadpisu? Tak to je velice jednoduchý. Je tam napsaná čistá pravda. Netvrdím, že nutně všichni lidi jsou blázni, ale hodně jich je. Hodně se to týká lidského chování, potom taky to, že lidi jsou blázni souvisí s kopírováním na blog.cz a bůhví, kde ještě. Mno, ale, ale....
  • Co se tedy lidského chování týče, tak tady už to zachází hodně do extrému. A přiznám se, zase to nejvíce vidím na internetu. A proč to tak je? Protože ze sebe děláme něco, co nejsme. Na netu, kde si každý může založit své stránky je velice lehké někoho pomluvit. Pomluvit někoho, koho znáte, ale i někoho, koho neznáte. A když pomluvíte někoho, koho neznáte, třeba jenom proto, že co já vím, vám šlohl jeden článek, může se třeba i stát, že jste pomluvili svého nejlepšího kamaráda. Ano, zní to divně, ale i to se může stát, pokud před svým kamarádem držíte svůj blog v tajnosti. Ale nejhorší mi přijde, uvedu to rovnou na příkladu, tak se na mě PrincesQoLuci prosím nezlob.
  • Takže, právě PrincesQaLuci je terčem pomluv na internetu. Ona a ještě jedna její kamarádka mají svoje blogy, já z nich znám jen jednu, ale přijde mi jako fajn holka. Dobře, neznám ji osobně, ale to tady plést nebudu. Důležitý je to, že něják,é tři další holky založily anti blog, kde pomlouvají Lucy a tu její kamarádku. Tohle mi přijde hnusné, protože tak jako tak, nikam to nevede a jenom se pak všichni hádají. Docela by mě zajímalo, jak by těm třem pomlouvačkám bylo, kdyby někdo založil anti blog o nich.
  • Mimochodem, mám pocit, že takohéhle anti blogy ani nejsou povolené a jde to nahlásit Kruťasovi do reportu. Nemám v tomhle úplně jasno, ale doporučuju se na to přeptat přímo Kruťase na jeho blogu.
  • A teď k tomu s tím kopírováním. Tohle téma moc ráda rozebírám. Mám to asi ve třech článkách v názorech a fakt jsem schopná to rozpitvat do mrťě. Ale prostě, nedávno byl na oficiálním blogu blog.cz napsaný článek, jak je to s kopírováním se zdrojem. Přečetla sem to, a přečetla jsem i všechny komentáře, co k tomu byly a řeknu vám, většina z nich psala, že kopíruje, ale uvádí zdroj. (A co svolení autora?) Z toho zase vyplívá, že lidi jsou blázni. V tom článku, který mimochodem napsal Kruťas, bylo cosi o tom, že můžeme kopírovat jen se svolením autora, s tím souhlasím a že citovat můžeme. S tím bych taky souhlasila. Jenže, ty komentáře to úplně převrátily. Mno, vyplívá z toho něco o bloggerech. Možná to zní divně, ale vypadá to, že tohle kopírování se zdrojem má na svědomí jedna určitá věková hranice. Typla bych to na teenagery. Dobře, já jsem taky teenager, je mi 16, ale myslím, že za sebe s klidem můžu říct, že nekopíruju. Alespoň texty teda ne. Videa z youtube jsou přímo povolený a co se obrázků na mým blogu týče, tak bych se i autora zeptala, jenže to nejde, když ty obrázky už sto let mám ve svým počtači. Protože to už pak toho autora asi dopátrám těžko.
  • A na závěr, alespon doufám, že toto už závěr bude, co se týče toho kopírování, nekopírujte a když už, ptejte se autora. Když nebudeme kopírovat, blog.cz bude zase o něco lepší. (Najivní to představa...) Problém je ale v tom, že když si to řekne jednotlivec, tak se toho moc nezmění. Je potřeba, aby si to vuědomilo více lidí. Tak se to snažte pochopit.
  • A teď už opravdu závěr. Pokud někde naleznete cokoli, co je můj výtvor, ať už je to obrázek, článek, nebo povídka z literární dílny a tam, kde to najdete, nebude zdroj a svolení autora, čili mě, tak mi to prosím dejte vědět. Nemám v plánu dovolit kopírování svých výtvorů.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář