Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neaktivní blogy

3.jpg

Ahojky, na ofic. blogu blog.cz jsem četla článek ohledně neaktivních blogů a komentáře k němu. Byla tam taky anketa. A vypadá to, že hodně lidí si myslí, že by se měly neaktivní blogy mazat a pokud is někdo o neaktivní blog napíše, že by mu měl být, samozřejmě smazaný, předán. No jo, ale co když je to blog, kde se nachází třeba povídky a nebo autorovy obrázky nebo je to deník a autor tam dal prostě něco ze sebe. To je potom problém.
A doba na určení, jestli je blog neaktivní a která čítá tři měsíce mi přijde krátká. Podle mého názoru by to mělo být alespoň půl roku. Jasně, pokud na blogu ani po třech měsících nepřibyl žádný smysluplný článek, nebo pokud je tam jeden obrázek, který je ještě ke všemu odněkud zkopírovaná, nevidím jediný důvod, proč by se blog neměl smazat, neboť takové blogy potom jenom zbytečně zahlcují databázi.
Ale, jak jsem psala výš, pokud na blogu je něco, co je přínosné, pokud tam jsou výtvory autora, povídky, nebo třeba recepty, apod, tak si myslím, že by se blog neměl mazat ani za předpokladu, že byl autor neaktivní více, než toho půl roku.
Znám blog, na kterým už více, než rok nic nepřibylo. Je to blog o hře SoulCalibur a popravdě, nevím o žádném jiném blogu, který by se touto hrou zabýval, a blog je stále pro hráče této hry přínosný. Je neaktivní, ale mimo návodů, které autorka překládala ze zahraničních stránek tam jsou také její povídky a obrázky.
Mno, řekla bych, že než se blog smaže, rozhodně by ho šéfíčci z blog.cz měli projít a rozhodnout, jestli stojí za to, aby zůstal, nebo jestli se má opravdu smazat.
 
A teď k tomu předávání blogů, něják jsem nepochopila, na co to je dobrý. Pokud blog chci, tak si ho založím a je mi jedno, na jaké je adrese. A pokud blog nechci, nedonutí mě blogovat ani ta nejlepší adresa pod sluncem. Já osobně jsem vystřídala čtyři blogy, než jsme se ustálila tady, na adrese http://portae.estranky.cz Portae znamená brána a plný název je Aperite Portae, což znamená otevřená brána, nebo otevřít bránu. Tato adresa je převzetá z jednoho kouzla z knihy zvané Kruhy magie, jenom již nevím, z kterého dílu.
Pokud si někdo blog zakládá jenom kvůli tomu, že bude mít nějákou super adresu, tak blog zakládá z jediného důvodu - a tím je návštěvnost. Ale pokud blog zakládáte pro sebe a proto, že chcete, tak je jedno, jestli budete mít nějákou takovou tu jednoduchou adresu, po které by se všichni utloukli, nebo jestli budete mít adresu, do které jste dali něco ze sebe, protože jste ji museli sami pracně vymyslet.
A na adrese stejně moc nezáleží. Pokdu se někomu váš blog líbí, stejnak si ho dá do oblíbených a bude se na něj vracet právě přes ten odkaz v oblíbených a ne tak, že by zadával přímo adresu...
 
A co vy? Co si o tomto myslíte vy? Docela by mě váš názor k tomuto tématu zajímal, protože jsem si názorů již přečetla hodně, ale stejně mě zajímají názory mých stálých čtenářů. A popravdě, ty mě zajímají nejvíc. :)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář