Jdi na obsah Jdi na menu
 


OblíbenĚ knihY!

30. 11. 2010

19.jpgPo menším uvažování jsem došla k názoru, že není možné mít jen jednu oblíbenou knihu. Ti, kdož si toto myslí, toho málo přečetli. Já mám oblíbených knih spoustu. Mezi ty úplně nejoblíbenější patří například Hraničářův učeň, Sága Mýtus, Trilogie Rai-Kirah, Odkaz dračích jezdců, či knihy od Dana Browna...
Pojďme si jednotlivé knihy rozebrat. Začněme Hraničářovým učněm. Je to velice poutavě a vtipně napsaná fantasy. Hlavní hrdina je kluk Will, který se stane právě hraničářovým učněm, jak samotný název napovídá.
V této sérii je zatím devět knih, ale já věřím, že jich bude ještě více. Doma si suším všechny díly, co zatím vyšly v češtině. Takový sušič já jsem.
Další tu máme sérii Mýtus. První díl jsem četla strašně dávno a nejdřív mi přišel dosti uhozený. Asi jsem byla moc malá na to, abych ty vtipy pochopila. Ale pak, o pár let později, jsem narazila na druhý díl a začla číst. Nemohla jsem se od toho odtrhnout. Teď jsem asi u osmýho, devátýho dílu a je to čím dál lepší.
Nicméně si budu muset znovu přečíst ten první, protože si ho nepamatuju. A to mi vadí. Bohužel jsem se nikdy nedostala ke čtvrtému dílu, protože v žádné knihovně ho není. Nedá se svítit, přeskočila jsem ho. Kupodivu se ukázalo, že když je to jenom jeden díl, že to zas až tak moc nevadí, že jsem ho přeskočila.
Dále tu máme Trilogii Rai-Kirah. Doporučuju především první díl. Ty další dva již nejsou tak dobré. Ale, pokud to čtete poprvé, doporučím vám i je. Pokud byste to měli číst po několikáté, zůstaňte jen u prvního dílu. Nicméně, musím vás varovat, tyto knihy jsou strašně špatně k sehnání... Já sama jsem po např. druhém dílu pátrala několik měsíců...
Co dál? Odkaz dračích jezdců. Myslím, že Eragona všichni znáte. Původně to měla být trilogie, nyní to bude tetralogie. Ne, že bych si stěžovala. Stěžovat si budu pouze v případě, že zabijou Murtagha. Protože je to moje oblíbená postava. Ty ostatní klidně povraždit můžou, ale jestli zabijou Murtagha, tak se budou zodpovídat mé osobě!
A jako poslední jsou tu knihy od Dana Browna. Myslím, že Šifru zná mnoho z vás. Ovšem, pokud jste pouze viděli film, nevíte, o co přicházíte. Kniha je milionkrát lepší. Já osobně nejprve četla knihu a až pak viděla film. A řenu vám, že mě ten film zklamal. Ovšem, od Browna to není Šifra, co je moje nejoblíbenější, nýbrž Digitální pevnost. Jeho prvotina. Právě ta mne zaujala nejvíce.

Ale dost ke knihám jako takovým. Myslím, že můžu s klidem říci, že mezi mé oblíbené čtivo patří také manga volumy a to nejlépe shonnen-ai a yaoi. Jednu shonnen-ai mangu mám a musím říct, že jsem spokojená. Pak mám ještě dva díly Balzamovače a ten taky není špatný.
A pak rozhodně mezi mé oblíbené čtivo patří povídky od autorů, na jejichž stránky mám odkazy v menu. Určitě to tam prošťárejte. Pokud jste minimálně zpoloviny tak zvrhlí, jako já, určitě se vám tam bude líbit. :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář