Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panenka versus Sekera

13.jpg

Jak název vypovídá, bude tento článek na téma hračky zase trochu jiný, než většina článků na toto téma. Na dvoře máme dílnu, kde jsou různé pily, brusky, vrtačky, materiál na zpracovávání a podobné věci.
Jako malá jsem si tam často hrávala. Mnohým byla za hračku panenka, nebo autíčko, já si hrávala s aku vrtačkou. Ano, zní to divně, ale místo toho, abych si hrála s panenkama, tak jsem montovala všemožné věci právě v tátové dílně. A že mi bylo pouhých pět?
Vždyt to nevadí. I v pěti si člověk přece může hrát s kladivem a sbíjet si nábyteček pro panenky, se kterýma si nehraje.
Další mojí oblíbenou hračkou byla sekera. V zimě táta v dílně topil kamínkama a do nich se muselo dávat dřevo, takže jsem vždycky vzala sekeru a nasekala dřevo, které by se tam dalo dát.
Celkově jsem si vlastně hrála s neobvyklýma věcma. Ráda jsem rozebírala různé strojky a podobné věci. Také jsem ráda pomáhala s tím, co táta vytvářel. Různé mříže, věci ze dřeva a jiné. Bavilo mě natírat a prostě jsem si hrávala s takovýma prapodivnýma věcma.
Že jsem si jako správná holčička měla hrát s panenkama? To sotva. Nikdy mě to nebavilo. Co jsem s tím jako měla hárt? A hlavně, ona ta aku vrtačka byla mnohem zajímavější. A taky jsem se takhle dostala na různá zajímavá místa, když táta něco montoval přímo na místě klienta. Prostě, zajímavé to bylo.
Ted o prázdninách se rozhodl, že v dílně ukldí, protože tam už několik let nebyl. Mám v plánu mu s tím pomoct a připomenout si ty časy, kdy jsem si hrávala s kladivem a šroubovákem. A také se chci podívat, co za poklady tam po tolika letech objevím. :) Věřím, že nějáké určitě. Pokusím se udělat i pár fotek. A třeba se tu postupně objeví i ty.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář