Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár tipů pro blogaře

3.jpg

Jelikož se prostě nehodlám vzdát s porážkou, tak přichází další část mého boje proti kopírování. Rozhodla jsem se, že vám napíšu pár tipů. Sice pochybuju, že si to kdo moc přečte, ale kdo ví, někomu to třeba pomůže. Myslím, že to bude spíš pro takové, co spíše s blogem začínají. No, ale jak mě tak znáte, bude to absolutně, no, absolutně možná ne, anti kopírovací. No, ale dost už planejch řečí a jdu na to.
  1. Nejdůležitější je podle mě první dojem, protože to je to, co nejprve bude být do očí. Takže rozhodně žádné blikací pozadí a ani nic přehnaně barevného. Nejlepší je, když blog sladíte do dvou, až tří barev. A pokud možno, pozadí stránky a menu uděláte jednobarevný. Do okrajů můžete dát něco barevnějšího, ale dejte si pozor, ať to neodvádí pozornost od textů.
  2. Dále si myslím, že záhlaví by nemělo zabírat celou stránku, když na ni najedete, mělo by být vidět i něco z textu. A záhlaví by také mělo ladit se zbytkem designu.
  3. A teď k samotnému obsahu blogu. Nejkrásnější je, když píšete vlastní články a pokud se tím třeba zabýváte, přidáváte vlastní fotky a obrázky. Ano, vím, ne každý umí malovat, takže třeba zrovna na tebe, co to právě čteš, tohle platit nebude. Pokud člověk dá do blogu kousek sebe, ať už v podobě článku, fotky, nebo obrázku, čtenáře to vždy více zaujme, než něco, co člověk někde stáhnul.
  4. Nicméně, pokud už se člověk rozhodne kopírovat, dobrá, ale měl by tedy alespoň jako zdroj vždy uvést toho, kdo daný článek, obrázek, nebo co, vytvořil. A ne uvádět zdroj jen na dalšího bloggera, který to také zkopíroval. A nejhorší je, že něco zkopírujete a pak po ostatních chcete, aby uváděli zdroj na vás. Takhle to totiž nefunguje. Pokud to tak uděláte, je to stejné, jako kdybyste ten výtvor ukradli.
  5. Ano, já vím, že je strašně zábavné, když máte blog jen o celebritách, ale k čemu to je, když jen kopírujete články odjinud? To potom není pravý blog... Potom v tom blogu chybí totiž to hlavní... A to je část majitele. Například já, já jsem do svého blogu dala část svého srdce. Již rok píšu své vlastní články a maluju obrázky. A míním v tom i nadále pokračovat. Ten blog je mou součástí a je to právě proto, že jsou tu moje texty a moje obrázky. :)
Tímto článkem pokračuje můj boj proti kopírkám a věřte tomu, že se nevzdám. Ani když to vypadá, že prostě nemám šanci. A co, že ji nemám. Věřte tomu, že i když bojuje jeden, je to lepší, než nic. Ale také věřte tomu, že i když se jenom jeden z vás rozhodne se k tomu boji přidat, nebo alespoň nekopírovat, šance se zvednou. Ano, nezvednou se moc, ale i to málo je něco.
Tak si to přeberte jak chcete, ale já prostě nepřestanu, ani když vím, že vás s tím strašně štvu. No, hlavně vás, co kopírujete. :) Ale nepřestanu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář