Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč lidi nemůžou psát normálně?

16.jpgTak přicházím s dalším názorem, který se týká toho, jak téměř každý blog, na který narazím kazí češtinu. Neříkám, že si občas sama nějáký to slovo nezkrátím, ale to jsou vyjímky. Já spíš používám různý slangy a dialekty. Je to lepší než slova typu: LidišQy, nebo různé zaměňování písmen...

Nechápu, proč lidi nemůžou psát normální češtinou. Jestli tou zkomolenou češtinou lidi vážně chcou psát, tak ať si to do hajzlu schovají pro ICQ. Já když vidím na blogu článek napsaný takovouhle zkaženou češtinou, tak i když je zajímavý, tak se mnohdy stane, že jak je ta čeština zkomolená, ani nepochopím význam některých slov.
TAdy máte příklad, jak někteří lidé třeba píšou...
UpLnE ShUkEzNi aDrEsA,ZaDeY TeXxXtH A WyPaTlEy hO!!!NeMa xYbU UrCzItE ZkUsTe:)
Tahle ukázka je převzatá z jednoho blogu a je to dělaný ve vypatlátoru a já se přiznám, abych tomu vůbec porozuměla, musela jsem použít devypatlátor. Fakt nepochopím lidi, co se jim tohle líbí.
Myslím, že se budu i nadále držet normální pochopitelné češtiny. Jo, aby nedošlo k omylu, tak já jediný, co zkracuju, tak když píšu Jak se máte, tak místo toho napíšu jaxe máte. Nevím o tom, že bych zkracovala a komolila ještě něco jinýho.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář