Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vegetariánství

8.jpg   Takže, vegetariánství... To slovo se blbě píše. Takže nadále jenom vege, nebo prostě jiná zkratka. Prostě se mi s tím nechce vypisovat. Jo, jsem líný člověk.
    A co si o tom myslím? Myslím, že pokud to člověk nikomu necpe, je to jeho věc. Ovšem, až potom bude mít zdravotní problémy proto, že mu v těle chybí bílkoviny z masa, ať si potom nestěžuje. Protože si to zavinil sám, že ano.
   Ovšem, na druhou stranu, pokud je člověk masožravec, neměl by vegetariána nutit jíst maso, pokud to vege sám nechce. Já osobně maso jím. I když ne často a téměř výhradně jen kuřecí. Protože člověk byl stvořen jako všežravec. Tak proč se omezovat, no ne? Jistě, teď mi řeknete, že tím, že jste vege bojujete proti tomu, v jakých podmínkách se ty zvířata chovají, ale víte co? To nezměníte. Ty zvířata se tak chovají proto, aby chovatelé snížili náklady a jenom proto, že vy přestanete jíst maso je v lepších podmínkách chovat nebudou, protože by jim to snížilo zisk.
   Takže pokud nechcete utrácet majland za biomaso, tak si klidně maso nejezte. Nebo jezte to normální, k čemuž vege asi nedonutíte. Takže začarovaný kruh. Ovšem, pokud nechcete, aby se zvířata chovala v takových podmínkách, začněte je chovat sami. Uvidíte, že se vám to nevyplatí, když na ně budete dávat zbytečně moc peněz, protože vám to setsakra sníží zisky. Jasně, nemám to vodnikud načtený, nebo tak, ale tohle si prostě myslím.
   A víte co? Já odbíhám od tématu. No, i když... možná ne, protože tohle k tomu taky patří. Ne moc, ale trochu jo. A víte, co ještě? No, asi právě, že nic, protože mě k tomuto už nic nenapadá. Jak jsem řekla, člověk je všežravec, takže by maso měl jíst. Sakra, kdyby svět ovládli např. lvi, myslíte si, že by váhali, než by si vás dali k svačině? Ne, ti by se nad tím ani nepozastavili. Jo, vyvstává tady otázka humanity, ale já vám něco povím, kdybyste měli na výběr, jestli maso, nebo chcípnout hlady, tak to maso každý z vás sní a ještě rád. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jsem vege?A co?

(Terka, 23. 3. 2011 17:12)

Jo, jsem sice vegetarián, ale....Já nevim, maso bych asi měla jíst, protože jsem ve vývynu, ale když mi někdo na talíř dá maso, ihned si představím to zvíře které pro nás lidi hodně vytrpělo....Ale když to nejde....Ty zvířata trpí hodně, když třeba ještě ty prasata zabíjej ještě když jsou při vědomí....

...

(volopich, 13. 3. 2011 22:16)

plne suhlasim. vegetarianstvo je uplne pointless. kto si mysli ze nezranim masa robi nieco osozne pre zvieraciu risu je ubohy pozer.

Re: ...

(AnnElfwind, 14. 3. 2011 16:11)

Vida vida, aspoň na něčem se schodnem. To mě těší. :)