Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liar Game

42.jpgNao je obyčejná dívka. Její jediný problém je, že je až příliš upřímná. Možná si řeknete, že s upřímností by neměl být problém, ale… Protože vždycky je nějáké ale. Pokud jste zataženi do hry, kde ten, kdo dokáže nejlépe lhát a oklamat soupeře, vyhraje, tak to problém je.
Když Nao otevře záhadný balík, ve kterém je sto milionů yenů, nevědomky tak přijme účast ve hře Lhářů. Je jí řečeno, že za nějákou dobu jí přijdou informace o tom, kdo bude její soupeř v prvním kole. Je to její bývalý sensei. A cílem prvního kola je připravit toho druhého o jeho sto milionů. Nao se nechá oklamat a peníze svému soupeři odevzdá dobrovolně. A tak málem spláče nad výdělkem. Ovšem, jistý policista, který, jak se později ukáže, je členem organizace, která za hrou stojí, jí dá tip, že má z vězení být propuštěn švindlíř Akiyama.
Nao se ho vydá najít a požádat o pomoc. Povede se jí ho do toho uvrzat. Tedy, za předpokladu, že dostane padesát milionů, půlku z toho, co by byla Naoina výhra, kdyby získala jak svoji část peněz, tak tu, co byla dána jako kapitál jejímu ex-senseiovi. Akiyama vymyslí plán, který nemá chybu a jistojistě bude fungovat. Povede se a Nao tak vyhraje první kolo.
Akiyama si nakonec svou odměnu nevezme a sto milionů, které Nao vzala svému ex-sensei, je vráceno, aby chudák neměl dluh. Ne, že bych ho litovala… A tak je na nějáký čas klid. Než začne druhé kolo. Akiyama sice Nao řekl, aby vycouvala, ale to se něják nepovede a ona je nucena zůčastnit se i druhého kola. Druhého kola se zůčastní i Akiyama, byť trochu nedobrovolně. Ale tak něják se to zvrtne, že zastupuje jistou ženu, které někdo ukradl její peníze.
Takže, oba hlavní protagonisty seriálu máme ve hře. Co dál? Druhé kolo je uděláno jako hlas menšiny. Tudíž je vždy někdo vylosován, aby položil otázku, na kterou by se dalo odpovědět Ano, nebo Ne. Potom mají soutěžící šest hodin čas, aby se rozhodli, pro co budou hlasovat. A ta strana, která má míň hlasů, postoupí. Ostatní prohrávají a opouštějí hru. Ovšem, to by nebyl Akiyama, aby nepřišel s nějákým plánem. Přijde s téměř neprůstřelnou strategií. Ovšem, jak říkám, téměř. A pak je tu ještě X. Takto je označena osoba, která ukradla peníze tomu, místo koho participuje Akiyama.
Ale je X opravdu ten, koho podezřívají? To se teprve ukáže. A tak sformují tým, který čítá osm členů. Čtyři budou volit ano a čtyři ne. Na oplátku, z peněz, které by vyhráli, budou všem členům týmu zaplaceny dluhy, které by měli, kdyby prohráli. První kolo probíhá hladce, bez toho, aby se dělo něco zvláštního. Ovšem, ve druhém kole už můžete pozorovat podezřelé chování jednoho člověka. Jméno vám neřeknu, ale později se mu bude říkat Mushroome. Neboli Muchomůrka. Proč, se mě neptejte, protože mit ak nepřipadá, ale s autory seriálu se hádat nemůžu, oni to vymysleli.
V druhém kole druhého levelu hry Nao prohrává a odchází. Zbývá nám tedy Akiyama. A pan Muchomurka (nadále jen M). Následující den je tu třetí kolo. A zbývají nám jen čtyři lidé. Tajemná osoba, která je “údajně” X. Potom mistr Leopart - Eto. Akiyama a M. Akiyama a M jsou oba ve stejném týmu. X a Eto svoje hlasy už odevzdali. M povídá Akiyamovi, že on bude volit ne a M ano. Akiyama mu to odkývá, ale už tady můžete vidět, že se chyctá udělat něco jinačího. Protože poznamená, jen tak mimochodem, že když svoji kartičku s hlasem složí na co nejmenší, bude vzitá poslední. Už tady vidíte, že něco chystá. Protože svoji kartičku opravdu složí jak nejvíc to jde, než ji vhodí do urny.
Pak nastane sčítání hlasů. X a Eto volili ne. M. volil ano. A tady můžete vidět, kdo by vyhrál, kdyby Akiyama opravdu volil ne. Jenže, ono se ukáže, že volil Ano. Takže je kolo neplatné a bude se opakovat. Akiyama položí otázku, jestli jsou v životě nejdůležitější peníze a rovnou odpoví, že ne. A svůj hlaso vhodí do urny tak, aby všichni viděli, co volil. A kartičku s hlasem pro ano dokonce roztrhne. A to vše před tím, než vůbec je spuštěn časový limit. Ostatní se začnou dohadovat a nakonec se dohodnou. A to tak, že X vezme od Eta a M hlasy ano a vhodí je do urny s tím, že ona bude teda hlasovat pro ne. Ovšem, když je u urny a nikdo to nemůže vidět, i dyž Akiyama to může vědět, vymění hlasy tak, že všichni tři hlasují pro ano.
Akiyama vyhraje, ale peníze jdou X, která se ukáže, že vlastně X není, protože ten zrádce byl mistr M. No, ale dluhy všech, kterým to bylo slíbeno, jsou zaplacené. Ovšem, znamená to, že Akiyama nemá dost peněz, aby mohl z dalšího kola odstoupit. Ne, že by to vypadalo, že se mu odstoupit chce.
A pak tu máme resurection round. Takzvané bonusové kolo, kde ti, co prohráli v levelu dva, dostanou druhou šanci. Nao se zůčastní a za pomoci Akiyami, který tam dorazí takzvaně za pět minut dvanáct, se jí povede vyhrát. Všichni s vyjímkou Eta postupují do třetího kola.
Třetí level je kontraband a přibývá nám tu nový hráč. Yokoya. Již na první pohled můžete vidět, že je to slizoun a pokud sami nejste slizcí, budete ho nenávidět už od začátku. Nao a Akiyama skončí v jednom týmu. Spolu s M, jednou ženou a Mini-Mushroome (Dále jen MM).
Ten zbytek, kam patří i Yokoya, jsou druhý tým. A jejich úkolem je navzájem si pašovat peníze. Jeden z jednoho týmu je vždy celník a někdo z druhýho týmu se ho snaží oblafnout. Akiyama se rafne s Yokoyou, protože mají tak trochu společnou minulost, kde jde o smrt Akiyamovy matky, spáchala sebevraždu, aby mohl Akiyama dokončit školu. Je to trochu nelogický, ale v seriálu samotném to je vysvětlený docela dobře.
Nakonec to vyřeší Nao, která všechny donutí, aby šli do remízy. Tak totiž sice nikdo nic nevyhraje, ale ani nikdo o nic nepřijde a nikdo nebude mít dluh. To se povede, i když s trochou obtíží. No, a pak jsou všichni z toho vlastně venku.
Měl by být i čtvrtý level, ale ten se jaksi nakonec nekoná, protože čtvrtý level je sám život. Akiyama se pak vrátí k Nao a tak něják to končí, že někam jdou, někam do pryč. No, má to sice hodně otevřený konec, ale myslím, že to za shlédnutí stojí.
Všechny ty logické úvahy vás jistě budou bavit. Pokud jste teda alespoň trošičku jako já. Pokud máte takové logické hříčky rádi, tak budete v sedmém nebi. To vám můžu s klidem garantovat. Věřte, že za pokus to stojí. Když si název zadáte do googlu, věřím, že vám to najde stránku, na které se to dá sledovat. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář